T-MobileKPNHiVodafoneTelfort

Veel gestelde vragen - Frequently Asked Questions

1. Welke documenten heb ik nodig voor het aanvragen van een abonnement?

Particuliere aanvraag:

  • Duidelijke kopie van een geldig Nederlands paspoort, rijbewijs of Europese ID kaart (bij deze laatste kopie van voor- en achterkant).Bij een verblijfsvergunning tevens kopie paspoort van land van herkomst meesturen.
  • Duidelijke kopie van een bankpasje (voor- en achterkant)
  • Duidelijke kopie van een bank- of giro-afschrift niet ouder dan een maand. Het adres en rekeningnummer dienen duidelijk leesbaar te zijn. Banksaldi kunnen zwart gemaakt worden (het adres op het afschrift dient overeen te stemmen met het door u op het contract ingevulde adres, en het adres mag geen postbus zijn). Een uitdraai van internet bankieren volstaat ook.

Zakelijk aanvraag:

  • Duidelijke kopie van een geldig Nederlands paspoort, rijbewijs of Europese ID kaart (bij deze laatste kopie van voor- en achterkant).Bij een verblijfsvergunning tevens kopie paspoort van land van herkomst meesturen.
  • Duidelijke kopie van een bankpasje (voor- en achterkant)
  • Duidelijke kopie van een bank- of giro-afschrift niet ouder dan een maand. Het adres en rekeningnummer dienen duidelijk leesbaar te zijn. Banksaldi kunnen desgewenst zwart gemaakt worden (het adres op het afschrift dient overeen te stemmen met het door u op het contract ingevulde adres, en het adres mag geen postbus zijn).
  • Duidelijke kopie van een uitreksel van Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 jaar). De aanvrager dient hierop persoonlijk vermeld te staan en bevoegt te zijn om zelfstandig contracten te tekenen.

LET OP!
Alleen complete aanvragen met duidelijk leesbare documenten worden in  behandeling genomen. Tevens dienen alle gevraagde kopieen voor de einddatum (geldig tot) binnen te zijn, anders gelden de prijzen/acties van de nieuwe maand.


2. Levertijd toestel

De producten van Monditel BV worden doorgaans, indien voorradig, binnen 5 werkdagen na ontvangst van de complete aanvraag geleverd. Indien de levering langer dan 5 werkdagen zal duren, dan zullen wij telefonisch of per email contact met u opnemen. Vermeldt daarom duidelijk uw telefoonnummer en/of emailadres.


3. Wanneer kan ik mijn contract verlengen? 

Vodafone: 2 maanden van te voren.

KPN: 2 maanden van te voren

T-Mobile: 3 maanden van te voren

Telfort: 2maanden van te voren 

4. Is het mogelijk mijn oude mobiele nummer te behouden? 

Ja, deze is mogelijk, mits u van service provider overstapt. Blijft u bij dezelfde service provider, dan kunt u uw contract verlengen. Hierbij behoudt u uw huidige mobiel nummer.

5. Krijg ik een tijdelijk nummer wanneer ik een nummerbehoud aanvraag? 

Ja en nee. De procedure voor een nummerbehoud is bij de providers verschillend. Sommige werken met een tijdelijk nummer en bij andere gaat het abonnement pas in wanneer het te behouden nummer ook daadwerkelijk is overgenomen. U dient bij uw huidige provider contractsvrij te zijn of anders 4 maanden voor het abonnement verloopt. Uw huidige abonenment hoeft u niet zelf op te zeggen, want dat doet de nieuwe provider voor u. Houdt u wel rekening mee dat u bij uw huidige provider nog een opzegtermijn heeft. Let er wel op dat als u uw abonnement heeft opgezegd, deze ook aan ons doorgeeft. Hieronder een overzicht van de procedure per provider:

T-Mobile:
U heeft de keuze om wel of niet een tijdelijke nummer te hebben.
Kiest u voor een tijdelijke nummer dan betaalt u wel dubbele abonnementskosten.
Kiest u niet voor een tijdelijke nummer dan betaalt u pas wanneer het nummer is overgezet. Deze kan maximaal 4 maanden uitgesteld worden. Houdt u wel rekening mee dat de looptijd van het contract dan ook pas op die datum ingaat.

Telfort:
U heeft de keuze om wel of niet een tijdelijke nummer te hebben.
Kiest u voor een tijdelijke nummer dan betaalt u wel dubbele abonnementskosten.
Kiest u niet voor een tijdelijke nummer dan betaalt u pas wanneer het nummer is overgezet. Deze kan maximaal 3 maanden uitgesteld worden. Houdt u wel rekening mee dat de looptijd van het contract dan ook pas op die datum ingaat.

Vodafone/KPN:
Als u bij uw Vodafone/KPN abonnement ook een nummerbehoud aanvraagt, dan gaat uw Vodafone/KPN abonnement pas in wanneer uw te behouden nummer door Vodafone/KPN is overgenomen. Houdt u wel rekening mee dat de looptijd van het contract dan ook pas op die datum ingaat. U krijgt hierbij niet meer te maken met tijdelijke nummers.
Uw toestel wordt pas naar u toegestuurd wanneer ook de goedkeuring voor het nummerbehoud is ontvangen (±48 uur)


6. Hoe lang heb ik garantie op mijn mobiel? 

Bij iedere mobiele telefoon wordt een garantiebewijs geleverd. De garantie voor de mobiele telefoons worden verstrekt door de fabrikant zelf. De looptijd van de garantie is 2 jaar vanaf aankoopdatum. Voor een garantieclaim dient u ook de factuur te overleggen. Het garantiebewijs dekt defecten tengevolge van ondeugdelijke vervaardiging of constructie. Deze garantie dekt niet schade ten gevolge van ongevallen, of welke oorzaak dan ook, normale slijtage, achteloosheid en aanpassing, modificatie of reparatie die zonder de toestemming van de fabrikant is uitgevoerd.


7. Wat moet ik doen als mijn mobiel defect is? 

Wanneer uw mobiel defect is en nog onder garantie valt dan dient uw toestel opgestuurd te worden voor reparatie. In dit geval kunt u contact opnemen met de fabrikant of de door de fabrikant aangewezen service centra welke hieronder vermeld staan. Het voordeel hiervan is dat uw reparatie sneller zal worden afgehandeld.

Belangrijk!
Er zijn een aantal punten waar u rekening mee moet houden in geval van een defect aan uw toestel.

1. Voor iedere procedure geldt dat u nooit uw simkaart in het toestel moet laten zitten wanneer u deze naar de fabrikant verzendt.
2. Verstuur uw toestel nooit alleen in de verpakking van de telefoon. Zorg altijd dat er een extra neutrale doos omheen zit zodat de inhoud niet zichtbaar is.
3. Zorg dat uw toestel degelijk verpakt is en voldoende beschermd. Eventuele beschadigingen en/of defecten die zijn ontstaan tijdens het verzenden vallen niet onder de garantie!
4. U dient altijd een kopie van de originele faktuur en garantiebewijs mee te zenden. Doet u dit niet dan zijn de kosten die de reparatie met zich meebrengt altijd voor uw rekening.
5. Indien uw toestel afkomstig is uit een gesimlockte pakket of pre-paid pakket dient u het toestel niet naar de fabrikant maar naar de provider te sturen. U dient altijd eerst telefonisch contact op te nemen met de klantenservice van de desbetreffende provider.

Nokia
1. U kunt voor kleine reparaties en software updates terecht bij één van de Nokia service points die zijn verspreid door heel Nederland. De Nokia servicepoints kunt u vinden op http://www.nokia.nl/
2. U kunt de garantieclaim rechtstreeks aanmelden bij Dynafix.
Adres: Dynafix After Sales Services
Daelderweg 21
6361 HK Nuth
Tel. 0900-dynafix (0900-3962349, € 0,45 per minuut)
E-mail: questions.nl@dynafix.com 

Samsung
1. U kunt de garantieclaim rechtstreeks aanmelden bij Dynafix.
Adres: Dynafix After Sales Services
Daelderweg 21
6361 HK Nuth
Tel. 0900-dynafix (0900-3962349, € 0,45 per minuut)
E-mail: questions.nl@dynafix.com 

Sony Ericsson
1. U kunt voor kleine reparaties en software updates terecht bij één van de Sony Ericsson service points die zijn verspreid door heel Nederland. Zie voor een overzicht van de Sony Ericsson service points op http://www.sonyericsson.nl/.
2. U kunt de garantieclaim rechtstreeks aanmelden bij Dynafix.
Adres: Dynafix After Sales Services
Daelderweg 21
6361 HK Nuth
Tel. 0900-dynafix (0900-3962349, € 0,45 per minuut)
E-mail: questions.nl@dynafix.com 


8. Ik ben afgewezen voor een abonnement aanvraag. Wat nu? 

Het kan zijn dat u door een netwerk of provider niet geaccepteerd wordt als klant. Vanwege u privacy wordt de reden niet aan ons verteld, ook niet op uw verzoek. Wilt u meer informatie over de reden van afwijzing dan kunt u contact opnemen met:

T-Mobile:
Schriftelijk naar:
T-Mobile Nederland
T.a.v. Backoffice/acceptatie
Antwoordnummer 17204
2501 VH Den Haag

Telfort:
Schriftelijk naar:
Stichting Preventel, Postbus 744 7400 AS Deventer

Vodafone:
Telefonisch naar: Vodafone Klantenservice 06-54500100

KPN:
Telefonisch naar: KPN Klantenservice 06-12001200


9. Hoe moet ik mijn contract opzeggen? 

U dient uw contract schriftelijk op te zeggen bij de provider. Vermeld altijd uw naw gegevens, uw mobiel nummer, uw klantnummer en per wanneer u uw contract wenst op te zeggen. Let er wel op dat u nog een opzegtermijn heeft.

T-Mobile:
Neem contact op met T-Mobile klantenservice op 06-24001200

Telfort:
Neem contact op met Telfort Klantenservice op 0900-9596 (€0,30 p/min)

Vodafone:
Schriftelijk naar:
Vodafone Services
t..a.v. Annuleringen
Postbus 1500
6201 BM Maastricht

KPN:
Neem contact op met KPN klantenservice op 0900-0244

Disclaimer | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Copyright Monditel